Der er gået noget frygteligt op for mig i dag.

Descartes sagde vist engang noget om, at et samfund, der har det sjovt ved at opføre sig som idioter, uundgåeligt vil blive invaderet af rigtigt idioter som tror, de er i godt selskab. Sådan har jeg det lidt.

Det startede for flere måneder siden. På Youtube er det blevet en dille at folk laver videoer, samlinger af såkaldte ‘fails’, ‘wins’, eller hvad det nu ellers skulle være. Dem har jeg altid syntes var lidt kiksede, dumme, ikke for kloge. En gang imellem var det dejligt lige at se et par stykker, more sig over uploaderne, der hver især prøvede at lægge beslag på klippene med hvert deres vandmærke og fri house-musik. Så udviklede det sig til at man så endnu flere, og man tænkte, det går nok, fuck hvor er det dumt. Så så man et par videor på hver en halvtime, men tænkte stadig, at man gjorde det ironisk, og havde det ‘grineren’ på en cool måde. Det ændrede jo så ikke, at man stadigvæk sad og så disse videoer og fodrede uploaderne.

Jeg er ikke stolt over noget af den tid, der er gået med at se disse videoer. Jeg kunne have brugt tiden bedre, øvet mig mere på mit instrument, lært nogle ord af et fremmedsprog.

Jeg tror det er ligesom med onani; det er noget man gør, om man  keder sig og ikke kan få sig selv i gang med noget andet. Så begynder man på det bare for at få tiden til at gå. Man ender i begge tilfælde med at være træt og at skulle rydde lidt op, og måske med en lille dårlig følelse i bagsiden af hovedet.

Heldigvis er jeg begyndt at lave noget som er bedre end at se disse videoer. Nu læser jeg bøger. Jeg har indtil videre læst hele tre bøger. Sådan. Så blev der kultur i kælderen.

Jeg er for at styrke mit tyske nu begyndt at læse Max Frischs bog Homo Faber. På tysk. Det er lidt af en rejse, og det bliver nok en lang rejse (Desværre har jeg kun har en måned før den skal afleveres igen!). Indtil videre forstår jeg, at vores asociale scwheiziske protagonist virkelig ikke gider sidde ved siden af en snakkeglad tysker (som måske er meget enig med den gamle hr. Hitler), og han for at undgå at sidde ved siden af ham i et fly hellere vil misse sin afgang, så han gemmer sig på badeværelset for så at vaske hænder i tyve minutter og have sex med en vaskeægte neger (!) med hvide og sorte øjne. Det er en dejlig historie indtil videre, må jeg sige. Om mine tyskfærdigheder holder til rejsen, må vi se.

Det er det for denne gang. Nej, faktisk. Jeg lægger bloggen lidt om. Før sagde jeg, at jeg ville prøve at lægge noget op hver uge, men jeg tror, det må blive et par gange i måneden. Jeg bryder mig ikke for at skrive når jeg føler mig tvunget. Ikke at jeg har læsere nok til at nogen bliver sure hvis jeg ikke skriver en måned. Lol.

Men bliv ved med at sende ind til August Svarer. Der skal nok komme noget på den front snarligt!

Advertisements

2 thoughts on “Høj Kultur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s